Ford Focus RS

Ultimate Driving Machine?? hmm....aku rase belum tahap tu lagi kot, tp dengan kehenseman kereta nie, cukup utk membuatkan semua mata terpegun...hehhe....tp aku nak kereta ni.!!!!

  • aggresive looks
  • 2.5 Turbo, output power 300hp (224kW) 302lb-ft (410Nm)
  • Recaro bucket seat
  • RevoKnuckle'

- H.E.N.S.E.M -

- K.A.C.A.K -




Posted on 8:18 AM by Putra and filed under | 1 Comments »

Workout for Today

Okay, utk kali pertamanya aku merajinkan diri aku utk menge'post' segala apa yg aku tau. Oleh sebab minat aku ialah bersenam dan bersukan, jadi aku berkongsi satu senaman yg mmg bagus dimana ia boleh meningkatkan tahap " strenght n conditioning ' ( aku xtau dlm BM apa ) anda.

Bersenam bukan sahaja memberi tenaga dan kesihatan kepada kita, malah selepas bersenam badan kita akan merembeskan Hormon Endorfin, Hormon Pertumbuhan, Prolaktin, Kortisol dan Testosteron yang menjadikan kita berasa sihat, bertenaga, CARGASSS dan GUMBIRAA!!.


Grappling Circuit from Nate Quarry ( workout from Randy Couture )

Buat sehingga cukup set ye!
Selamat Beramal.





Posted on 10:14 AM by Putra and filed under | 0 Comments »

INFO : Tidur

Orang dewasa memerlukan 6-8 jam tidur sehari. Kanak-kanak pula memerlukan masa tidur yang lebih panjang, manakala golongan warga usia emas memerlukan masa yang lebih pendek di antara 4-5 jam sehari. Masalah tidur merujuk kepada gangguan pada corak tidur.

Sebab-sebab utama yang boleh menyebabkan kecelaruan tidur termasuk:

  • Gaya hidup - kerja syif yang kerap dan tidak teratur
  • Masalah-masalah fizikal seperti mengalami kesakitan, masalah pernafasan, kerap kencing waktu malam
  • Gangguan psikologikal atau penyakit mental contohnya skizofrenia , kemurungan, kebimbangan , stres dan lain-lain.
  • Penyalahgunaan dadah dan alkohol
  • Faktor persekitaran seperti terlalu bising, panas atau terang

*** Sekarang nie aku xdpt tidur sbb asyik fikir apa aku nak update utk blog aku...

- cmni la mata aku skrg ..huhu..-
Posted on 11:33 AM by Putra and filed under | 1 Comments »

Finally!!

.....Setelah dipaksa, akhirnya aku kenalah start menulis balik. Aku bukannya rajin sgt nak menulis ni. Tengok, da xde idea apa nak ditulis. ...oleh sbb itu, aku letak gambar je laaa...hehhe...

Adios for now...


- ini gambar kami (kaklong xbalik lagi masa ni)-

- ini Puteri Nur Dhaniyatul Hanis -

- Yeay!! Yaattaa!!-

- Pak Ngah & Nia -

Posted on 9:23 AM by Putra and filed under | 0 Comments »

My new BABY!! Hurrah!!



Welcome!! Its KODAK Z812IS in da house....


Kegembiraan xterkata.....akan ku pastikan blog ku ini penuh dengan warna warni selepas ini......

Click..Click........ ^_^




Posted on 7:29 AM by Putra and filed under | 1 Comments »

Untuk Renungan...dan Selamat Beramal...hehe

Masa aku drive kete pg tadi, selepas membebel kat seorang mangkuk yg xbagi signal nak potong....
ternampaklah aku kata2 yg menarik ( kete mangkuk nie la ). Die tulis camni " A Dream is always a Dream, but A Goal is A Dream, with Xtra Effort and a Deadline " . Dlm ati, betul jgk ek. Mcm aku laa...berangan No 1 tapi nak buat keje tu malas...bile da wat keje plak wat sket2, ntah smpai bile bley siap. Org laen aku xtau ler.....Heheheh. Tp papepun, mekasih pd mangkuk td!!

Peace
Posted on 8:34 AM by Putra and filed under | 3 Comments »

Digital Camera...hmm....

Aku memerlukan digital camera laa...sape tau apa brand yg bagus n harga yg berpatutan..
Posted on 10:09 PM by Putra and filed under | 0 Comments »

Me...Blog??

Ni 1st time aku menceburkan diri dalam menulis blog...apa yg nak di share pn aku xtau, tp dari masa ke semasa maybe akan ada idea laa kot!

Thanx utk Baya sbb sudi tolong aku buat blog ni, ( di mana aku yg sudah buta IT nie pn mampu wat blog yg x hebat nie ). Untuk Hasni, thanx jugak sebab push aku untuk create bende alah ni.

Adios for now.
Posted on 9:58 PM by Putra and filed under | 1 Comments »