Workout for Today

Okay, utk kali pertamanya aku merajinkan diri aku utk menge'post' segala apa yg aku tau. Oleh sebab minat aku ialah bersenam dan bersukan, jadi aku berkongsi satu senaman yg mmg bagus dimana ia boleh meningkatkan tahap " strenght n conditioning ' ( aku xtau dlm BM apa ) anda.

Bersenam bukan sahaja memberi tenaga dan kesihatan kepada kita, malah selepas bersenam badan kita akan merembeskan Hormon Endorfin, Hormon Pertumbuhan, Prolaktin, Kortisol dan Testosteron yang menjadikan kita berasa sihat, bertenaga, CARGASSS dan GUMBIRAA!!.


Grappling Circuit from Nate Quarry ( workout from Randy Couture )

Buat sehingga cukup set ye!
Selamat Beramal.





Posted on 10:14 AM by Putra and filed under | 0 Comments »

INFO : Tidur

Orang dewasa memerlukan 6-8 jam tidur sehari. Kanak-kanak pula memerlukan masa tidur yang lebih panjang, manakala golongan warga usia emas memerlukan masa yang lebih pendek di antara 4-5 jam sehari. Masalah tidur merujuk kepada gangguan pada corak tidur.

Sebab-sebab utama yang boleh menyebabkan kecelaruan tidur termasuk:

  • Gaya hidup - kerja syif yang kerap dan tidak teratur
  • Masalah-masalah fizikal seperti mengalami kesakitan, masalah pernafasan, kerap kencing waktu malam
  • Gangguan psikologikal atau penyakit mental contohnya skizofrenia , kemurungan, kebimbangan , stres dan lain-lain.
  • Penyalahgunaan dadah dan alkohol
  • Faktor persekitaran seperti terlalu bising, panas atau terang

*** Sekarang nie aku xdpt tidur sbb asyik fikir apa aku nak update utk blog aku...

- cmni la mata aku skrg ..huhu..-
Posted on 11:33 AM by Putra and filed under | 1 Comments »

Finally!!

.....Setelah dipaksa, akhirnya aku kenalah start menulis balik. Aku bukannya rajin sgt nak menulis ni. Tengok, da xde idea apa nak ditulis. ...oleh sbb itu, aku letak gambar je laaa...hehhe...

Adios for now...


- ini gambar kami (kaklong xbalik lagi masa ni)-

- ini Puteri Nur Dhaniyatul Hanis -

- Yeay!! Yaattaa!!-

- Pak Ngah & Nia -

Posted on 9:23 AM by Putra and filed under | 0 Comments »